טורניר פוקר

טורניר פוקר הוא סוג של משחק פוקר שבו שחקנים מתחרים זה בזה כדי לזכות במאגר פרסים קולקטיבי. בניגוד למשחקי פוקר רגילים, בהם משחקים עם ציפים בעלי ערך מזומן ישיר שנקרא "קאש", טורנירי פוקר משתמשים בציפים שאין להם ערך מזומן מחוץ לטורניר. אלה הזכיה היא בעצם על הניצחון בטורניר עצמו לעומת ניצחון הקופה בשולחן קאש רגיל.

5 טיפים לטורניר פוקר

ביקשתם טיפים לניצחון בטורניר פוקר? קיבלתם. שימו לב טיפים אלה הם לשחקנים מנוסים בלבד אשר יודעים ומבינים אך מבנה טורניר פוקר נראה. אם אתם מתחילים ועדיין לא יודעים מהו טורניר אנו מציעים לכם לדלג על חלק זה ולקרוא את שאר המאמר המסביר מהו בכלל טורניר פוקר, ולאחר מכן תוכלו לחזור לטיפים, אחרי שהבנתם.

נצלו טעויות של שחקנים אחרים​

מבנה הטורניר והריגוש גורם לשחקנים לפעמים להתמקד יותר מידי על "אני צריך הכי הרבה ציפים" והם פשוט נכנסים לטרנז הזה של אדרנלין מאשר חשיבה אסטרטגית וניצול הזדמנויות, או עוד טעות נפוצה היא לשחק לפי הקצב של היריבים ולהכנס לסרייה של כניסות חוזרות ובזבוז כסף לא יעיל.

אתם תשימו את עצמכם בעמדה הרבה יותר טובה אם תשימו רגע את האדרנלין והרגש בצד, אל תשכחו אתם רק בהתחלה יש עוד הרבה זמן להשיג ציפים, אל תפלו לרגש, שחקו עם אסטרטגיה. תצפו מהצד וחכו לטעויות של שחקנים אחרים, אומנם זאת התחלה איטית אך מבטיחה לאורך התווח הארוך.

שחק את העמדה ותתמקד בחלשים

זה שאתה בעמדה קצת בעייתית לא אומר שאתה צריך להיות פסיבי ולחכות לתור של השחקן הבא. אלה להיפך זה שאתה בעמדה לא הכי טובה לא אומר שאתה הכי חלש בשולחן, אפילו שאתה בעמדה אולי בין האחרונות, הרייז הזה יכול להציל לך תמשחק מכיוון שתמיד יש את השחקנים החלשים שהם יותר פסיביים, תמיד נצל את זה ותציב את הקצב של השולחן, לא משנה העמדה שלך. חשוב לציין שהיד שלך צריכה להיות חזקה, או לא.. כי אם מדובר בשחקנים חלשים כנראה שהם יפרשו מכיוון שהם לא הכי מנוסים והם יותר "פחדנים" מהשחקן עם הניסיון והשחקן הטוב יותר בכללי.

שוב, הרעיון הוא לזהות את השחקן החלש ולשחק את העמדה שלך. 

נצל את שלב ה "bubble"

מי שלא יודע ה"באבל" זה בעצם השלב בו הזכיות הראשונות יוצאות, וכמובן רוב השחקנים שהם זוכים, 100 או 200 דולר הם עוברים למצב הגנה כי כמובן הם ניצחו את הכסף, הם רוצים לסיים עם זה.

אבל אל תשכחו שהמטרה בטורניר בסופו של יום זה לנצח אותו ולהיות מקום ראשון, הרבה שחקנים מנוסים משחקים הכי אגרסיבי בשלב זה, עם המשפט הידוע "התקפה זאת ההגנה הכי טובה" זה באמת נכון. 

כולם במצב פסיבי אז לא שלא תבוא עם אגרסיביות יתר ותוציא את כולם מהשולחן.

תהיה אגרסיבי​

הנטייה של השחקן הממוצע זה להיות במצב הגנה מה שהופך אותו לפסיבי על השולחן והוא בעצם סתם עוד נתון לשחקנים הגדולים ששולטים עליו. לעומת זאת יש את השחקן האגרסיבי, שאולי בהתחלה הוא נופל הרבה וצריך לעשות rebuy יחסית הרבה, אבל בסופו של דבר זה יכול להשתלם.

אתם בטח חושבים, רגע לא אמרתם שעדיף להיות איטי ומחושב בהתחלה? כמובן שמדובר בחישוב ולא שיחוק על עיוור. זה שאתם אגרסיבים לא אומרים שאתם לא קוראים את המשחק, וכשאנו אומרים לשחק באגרסיביות זה כמובן בהבנה של אוקיי, אני יכול לבאלף את השולחן? או האם יש לי יד חזקה שבאמת יכולה להביס את השחקנים האחרים? הכל תלוי בקריאת האויב ומצב השולחן. אך המסר הוא לא להיות סתם שחקן על השולחן שבעצם משחק לפי הקצב של שחקנים אחרים. 

תתמקד בלנצח תטורניר, לא את הכסף..​

אז אתם נכנסים לטורניר פוקר בשביל להרויח, זה די ברור זה בעצם המטרה של המשחק לא? חלקית. דבר נפוץ בקרב שחקנים מתחילים או לא מחייב אלה שחקנים "ממוצעים" זה להכנס לטורניר פוקר ולקחת מקום 17 לצאת עם ה 40 דולר רווח ועשית את שלך. לא זאת לא המטרה בטורניר פוקר.

הכסף האמיתי הוא במקומות הגבוהים, 1-3. ואם אתם באמת תתמקדו באיך אני מגיע למקומות האלו אתם תתפלאו שזה פחות קשה מלהתמקד על המקומות הנמוכים בשביל כלום כסף.

מה שאתם חייבים להבין זה שכשאנשים לוקחים את 40 50 דולר האלה הם ישר פוחדים עליהם ומפסיקים לשחק כמו שצריך, אלה רק מגנים על עצמם. זאת לא חשיבה נכונה. תהיה היוצא דופן הזה ואתה תראה שאתה תגיע למקומות יותר גבוהים, אומנם אתה לא יכול לנצח תמיד, ובמיוחד לא כאחד מתחיל. 

אבל זה בהחלט מעלה את רמת המשחק שלך כי אתה זה שמנסה להתקדם לעומת אלה שנשארים סטטים עם הפחד שלהם על 40 דולר.

מזה טורניר פוקר בכלל?​

טורניר פוקר הוא אירוע תחרותי שבו שחקנים מתחרים זה בזה במשחק פוקר, במטרה לזכות בפרס כספי משותף, הפרס מחולק לפי המקומות הניצחון בעוד ששלושת השחקנים הראשונים על הטבלה לוקחים את הפרס הגדול ביותר. להלן היסודות המרכזיים המגדירים טורניר פוקר:

  • כניסה ומבנה: שחקנים נכנסים לטורניר על ידי תשלום דמי הרשמה. עמלה זו תורמת לסך הפרסים הכללי. בניגוד למשחקי קאש בהם צ'יפים מייצגים כסף אמיתי, בטורנירים, שחקנים מקבלים ציפים טורניר שאין להם ערך מזומן מחוץ לאירוע.
  • דמי כניסה קבועים: כל משתתף משלם את אותו דמי כניסה ומקבל כמות שווה של ציפים. זה מיישר את שדה המשחק בתחילת הטורניר.
  • פורמט הדחה: שחקנים מודחים כאשר הם מאבדים את כל הצ'יפים שלהם. הטורניר נמשך עד ששחקן אחד רכש את כל הצ'יפים, מה שהופך אותו למנצח.
  • בליינדים עולים: בליינדים ולפעמים אנטי עולים במרווחים קבועים. מבנה זה מבטיח שהטורניר יתקדם על ידי הגדלת ההימור בהדרגה, מה שמאלץ משחק פעיל יותר.
  • חלוקת פרסים: הפרס, המורכב מכל דמי הכניסה, בדרך כלל מחולק בין המנצחים הראשונים לפי מבנה שנקבע מראש. הזוכה מקבל את החלק הגדול ביותר, עם מניות קטנות יותר לשחקנים אחרים.
  • מגוון סוגים: טורנירי פוקר מגיעים בפורמטים שונים, כולל פריזאאוט (ללא כניסה מחדש), ריבוי (שחקנים יכולים לקנות בחזרה אחרי שאיבדו את כל הצ'יפים) ונוקאאוט (שחקנים זוכים בפרס עבור כל יריב שהם מדירים).
  • מטרה סופית: המטרה הסופית היא להיות השחקן האחרון שנותר עם כל הצ'יפים, המשלב מיומנות, אסטרטגיה ומזל.

טורנירי פוקר פופולריים הן במתחמים פיזיים וגם באינטרנט. הם מציעים את ההתרגשות של התמודדות על פרסים משמעותיים ואת התהילה של הישרדות בשדות גדולים של מתחרים פוטנציאליים.

סוגי טורנירי פוקר שונים​

טורנירי פוקר מגיעים במגוון פורמטים, כל אחד מציע סט ייחודי של כללים ואתגרים. הנה כמה מהסוגים הנפוצים ביותר:

  • טורנירי פריז-האוט (Freezeout): הפורמט המסורתי ביותר. שחקנים מודחים ברגע שהם מאבדים את כל הצ'יפים שלהם, ללא אפשרות לקנות בחזרה. המשחק נמשך עד שלשחקן אחד יש את כל הצ'יפים.
  • טורנירי ריביי (Rebuy): שחקנים יכולים לקנות עוד צ'יפים אם הם מאבדים את כל או חלק מהצ'יפים שלהם במהלך תקופה התחלתית. לאחר סיום תקופת הריבוי, הטורניר הופך לפריז-האוט.
  • טורנירי לוויין (Satellite): מציעים סיכוי לזכות בכניסה לטורניר גדול ויקר יותר. במקום לזכות במזומנים, הזוכים מקבלים מקום בטורניר עם הימור גבוה יותר.
  • טורנירי באונטי (Knockout): חלק מדמי הכניסה של כל שחקן נקבע כבאונטי. כאשר שחקן מחסל אחר, הוא מרוויח את הבאונטי של אותו שחקן כפרס כספי.
  • טורנירי טורבו והיפר-טורבו (Turbo and Hyper-Turbo): אלה כוללים עליות מהירות יותר ברמות העיוורים, מה שמוביל למשחקים מהירים יותר. לגרסאות Hyper-Turbo יש מבנים מהירים עוד יותר, הדורשים משחק אגרסיבי.
  • טורנירים ראש בראש (Heads-Up): שחקנים מתחרים במשחקי אחד על אחד. הזוכה בכל משחק מתקדם עד שנשאר רק שחקן אחד.
  • טורנירי Shootout (Shootout): מובנים בסיבובים. שחקנים חייבים לנצח את השולחן שלהם על ידי היותם השחקן האחרון שנותר, ואז לעבור להתחרות מול זוכים אחרים בשולחן.
  • טורנירים רב-שולחניים (MTTs): טורנירים בקנה מידה גדולה שיכולים להכיל מאות או אלפי שחקנים על פני שולחנות רבים. ככל שהשחקנים מודחים, שולחנות מאוחדים.
  • טורנירי Sit and Go (SNGs): מתחילים כאשר מספר שחקנים מוגדר מראש נרשמו. בדרך כלל, הם טורנירים של שולחן אחד, אך קיימות גרסאות של שולחנות מרובים.
  • טורנירי ערימה עמוקה (Deep Stack): שחקנים מתחילים עם מספר גדול יותר של צ'יפים, מה שמאפשר משחק אסטרטגי יותר ופחות הסתמכות על מזל.
  • טורנירים מובטחים (Guaranteed): לפרס יש סכום מינימום מובטח שנקבע על ידי המארח, ללא קשר למספר הנרשמים.
טורניר פוקר
על מה דיברנו עד עכשיו?
7XLGlobal
7XLGlobal

7XLGlobal הינה סוכנות רשמית של 7XL בישראל, עם וותק של 3 שנים בתחום תהיו בטוחים שאתם מקבלים את המידע הנכון במלואו. אנו כותבים וחוקרים את התחומים שאנו רושמים עליהם ומביאים לכם את התוצאה הסופית בשיא האמינות ורשמיות.

עדיין לא שיחקת בפלטפורמה המובילה בישראל?
עדיין לא שיחקת בפלטפרומה המובילה בישראל? תמיד יש פעם ראשונה.. הצטרף היום​
תזכה בפרסים שווים
בוא לזכות בבונוסים שווים, כל חודש אנו מחלקים אלפי דולרים, באמת תוותר על כסף בחינם?​
תוכן עניינים